Preşedintele american Donald Trump, după atacul armat din Florida: Intenționez să mă întâlnesc cu familiile şi cu autorităţile locale

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că va merge în Parkland, unde un tânăr de 19 ani a împuşcat mortal 17 persoane la un liceu din Florida.

'Intenţionez să merg în Parkland, să mă întâlnesc cu familiile şi cu autorităţile locale, şi să coordonez răspunsul federal', a anunţat preşedintele american.

Donald Trump, care a afirmat că se adresează unei 'naţiuni care suferă', nu a pronunţat niciun un moment cuvântul 'armă de foc' în scurta sa alocuţiune, însă a promis că administraţia sa va depune eforturi pentru a îmbunătăţi siguranţa în şcoli şi pentru a aborda 'problema dificilă a bolilor mintale'.

Atacatorul a folosit o puşcă semiautomată AR-15 în timpul atacului de miercuri de la liceul Marjory Stoneman Douglas.

'Trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o cultură în ţara noastră care îmbrăţişează demnitatea vieţii şi care creează legături umane adânci şi semnificative', a declarat Donald Trump la Casa Albă.

'Dacă aveţi nevoie de ajutor, adresaţi-vă unui profesor, unui membru al familiei, unui ofiţer de poliţie sau unui lider religios. Răspundeţi la ură cu iubire, răspundeţi cruzimii cu bunătate', a mai spus Trump în alocuţiunea sa, după ce în cursul dimineţii el a pus atacul armat din Florida pe seama unui 'dezechilibrat', scrie antena3.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu