Președintele Adunării Parlamentare a NATO: Sprijinirea Republicii Moldova înseamnă apărarea întregii Europe

Sprijinirea Republicii Moldova, a Ucrainei și a Georgiei înseamnă apărarea întregii Europe și a NATO, a declarat, luni, Paolo Alli, președintele Adunării Parlamentare a NATO, în deschiderea celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare NATO, transmite Agerpres

"Întâlnirile noastre din acest sfârșit de săptămână au ilustrat încă o dată marea valoare pe care Adunarea noastră o adaugă discuțiilor legate de securitatea globală și euroatlantică. Sesiunea de primăvară din Georgia și aceasta din România ne-au permis să ne concentrăm, în primul rând, pe evoluțiile care au avut loc în această regiune importantă din punct de vedere strategic, acea a Mării Negre. La nord de țărmurile României, în Ucraina, Rusia își continuă ocuparea ilegală a Crimeii și continuă, de asemenea, sprijinul militanților armați din Donbas care violează acordurile de la Minsk. În Republica Moldova, Rusia susține regiunea separatistă a Transnistriei și blochează rezolvarea conflictului. Pe țărmul celălalt al Mării Negre, încă ocupă o parte din teritoriul Georgiei. Aceste violări evidente ale dreptului internațional ne preocupă pe toți și sunt de neacceptat. Sprijinirea Ucrainei, a Republicii Moldova și Georgiei înseamnă apărarea întregii Europe și a NATO, de asemenea", a precizat oficialul NATO.

Paolo Alli adăugat că "trategia Rusiei nu se limitează la această regiune" și a spus că "Moscova încearcă să consolideze prezența sa și influența pe care o are de la Nordul îndepărtat până-n Orientul Mijlociu, de la Europa răsăriteană până la Balcanii de Vest și de acolo până în Asia".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu