Preşedinta Open Dialog, Ludmila Kozlovska, așteptată, astăzi, la PCCOCS. Întrebările la care trebuie să răspundă

Embed:

Preşedinta fundaţiei "Open Dialog", Ludmila Kozlovska, este așteptată, astăzi, la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Ucraineanca trebuie să răspundă la o serie de întrebări legate de presupusele imixtiuni ale organizației pe care o conduce în treburile interne ale ţării. 

Kozlovska a fost citată repetat la PCCOCS pentru ora 14.00. Prima dată, şefa "Open Dialog" a fost invitată la audieri în 27 decembrie. Kozlovska este vizată într-un dosar penal cu mai multe capete de acuzare, între care spălare de bani, spionaj și finanţarea ilegală a partidelor politice din Moldova.

Investigatorii au deschis cauza penală în urma raportului comisiei de anchetă a Parlamentului. În document se constată că ONG-ul condus de Kozlovska este finanţat inclusiv de serviciile secrete ruse.

În Moldova, aceasta a avut imixtiuni în politica internă prin condamnatul Veaceslav Platon. Comisia parlamentară a mai constatat că printre cei care au beneficiat de pe urma "Open Dialog" sunt politicienii Andrei Năstase şi Maia Sandu. Cei doi au recunoscut că au avut deplasări plătite de fundaţie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu