Presa străină: La şefia Republicii Moldova a fost ales un judecător proeuropean

Embed:

Parlamentul Moldovei a ales în fruntea ţării un judecător cu experienţă, neafiliat politic. Agenţia de ştiri Reuters scrie că decizia istorică a deputaţilor din fosta republică sovietică va duce la implementarea unor reforme amânate.

Un judecător cu viziuni proeuropene a fost ales în fruntea Republicii Moldova. The Washington Post notează că noul şef de stat, Nicolae Timofti, încheie o perioadă de instabilitate politică.

Şi Huffington Post scrie despre succesul alegerii preşedintelui înregistrat vineri de Parlamentul de la Chişinău. Publicaţia mai notează că deputaţii au reuşit să-l aleagă pe judecătorul Nicolae Timofti, în pofida protestelor organizate de comunişti.

Abc News scrie despre alegerea lui Nicolae Timofti, dar şi despre manifestaţiile de susţinere, care au urmat. Aceeaşi sursă mai face o retrospectivă a mediului politic de la Chişinău.

Moldova, cea mai sărăca ţară din Europa, în sfârşit are un preşedinte. CBS News trece în revistă evenimentele istorice de pe 16 martie şi notează că noul preşedinte ales vine la putere într-o perioadă în care ţara încearcă să-şi găsească direcţia, oscilând între Europa şi trecutul său sovietic.

Republica Moldova a pus punct unei perioade de impas. Deutsche Welle notează că noul şef de stat este un judecător veteran catalogat ca fiind independent din punct de vedere politic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu