Presa străină despre alegerile din Germania: Uniunea Creștin-Democrată va avea patru ani grei în fruntea Bundestagului

Angela Merkel a câştigat, dar va avea mult de lucru în următorii patru ani, pentru a reduce influenţa partidului de extremă-dreapta, ajuns pentru prima oară în Bundestag. Această idee se regăseşte în mai multe analize făcute de jurnaliştii din întreaga lume, după închiderea secțiilor de vot.

Cotidianul german Bild titrează: "Victorie de coșmar pentru Angela Merkel", referindu-se la faptul că alianța de centru-dreapta a pierdut multe voturi și că, deși a câștigat un nou mandat, nu are niciun motiv de sărbătoare.

Iar jurnaliștii de la Le Figaro încep cu titlul: "Victorie amară pentru Angela Merkel". Cotidianul francez afirmă că Uniunea Creștin-Democrată va avea patru ani grei în fruntea Bundestagului, din cauza prezenței deputaților din formaţiunea Alternativă pentru Germania.

În schimb, jurnaliștii ruși de la Izvestia analizează rezultatele ca pe o victorie a reprezentanţilor frontului de extremă-dreaptă, care au obţinut un scor istoric şi au ajuns în parlamentul de la Berlin pentru prima dată în istorie. Partidul Alternativă pentru Germania a fost promovat făţiş de presa controlată de Kremlin.

Agenția română Agerpres scrie însă că Uniunea Creștin-Democrată a obținut o victorie clară, mult mai largă decât era de așteptat. De cealaltă parte, rezultatele scrutinului au reprezentat un eșec răsunător pentru social-democrații lui Martin Schulz.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu