Presa rusească: "Igor Dodon va locui, probabil, în Mausoleu și-l va spăla pe Lenin"

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a fost de multe ori ţinta glumelor şi criticelor dure în presa de la Moscova, unde merge des.

Dacă acum câteva zile, Dodon a fost luat peste picior într-o emisiune umoristică difuzată de postul rusesc NTV, acum un an, Dodon a fost desemnat cel mai prost dintre toţi liderii din lume.

Igor Dodon nu este luat în serios, iar vizitele sale în Rusia sunt mai degrabă prilej de zeflemea şi ironie. Fost deputat al Dumei de Stat de la Moscova, actualul publicist Alexandr Nevzorov, într-un interviu acordat postului rus de radio "Eho Moskvî" acordat în ianuarie 2018, vorbea în termeni foarte duri despre Dodon.

"Prostul de Dodon, care este președintele Moldovei, s-a jucat prea mult de-a președintele și l-au trimis pe jos la Moscova. Aici i-au promis ajutor în deschiderea unei afaceri, dar în prima perioadă el va locui, probabil, în Mausoleu și-l va spăla pe Lenin", 

În octombrie 2017, după o întrevedere între Igor Dodon şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, ziarul rusesc "Kommersant" a publicat un articol ironic la adresa preşedintelui moldovean. Autorul materialului, Andrei Kolesnikov, a scris că evenimentul a fost important doar pentru Dodon, nu şi pentru Putin. Asta pentru că prin aceasta vizită, preşedintele Republicii Moldova intenţiona să demonstreze că îşi îndeplineşte promisiunile electorale.

Jurnalistul scrie că Vladimir Putin a vorbit doar din complezenţă. În schimb, Igor Dodon a acordat o atenţie deosebită la ceea ce spunea. "Igor Dodon avea emoţii în timpul întrevederii, dar încerca să pară echilibrat, dacă acest lucru este posibil în cazul lui," - a precizat jurnalistul.

Recent, într-o emisiune umoristică, prezentatorul rus Tigran Keosayan de la postul de televiziune rusesc NTV l-a numit pe Dodon "turist la Kremlin". Jurnalistul a prezentat în notă ironică ultima vizită a preşedintelui moldovean la Moscova.

"Dodon a ascultat cu interes ce a făcut Putin pentru consolidarea prieteniei moldo-ruse şi se uita insistent la tavan şi la pereţi, încercând să găsească ceva de reparat. Preşedintele Moldovei nu ştia că faianţa din Kremlin a fost pusă de muncitori care au cel puţin gradul de maior."

Instituţia media care a difuzat emisiunea în care Igor Dodon este ironizat este retransmisă în ţara noastră de către persoane apropiate de PSRM, partid al cărui lider informal este Dodon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu