Presa rusă MANIPULEAZĂ! MAEIE cere la ONU retragerea militarilor ruşi care staţionează ILEGAL în regiunea transnistreană

Embed:

Moldova nu cere retragerea trupelor de menţinere a păcii din regiunea transnistreană, ci a militarilor care staţionează ilegal acolo. Cu această precizare a venit astăzi Ministerul de Externe de la Chişinău, după ce mai multe publicaţii din Rusia, dar şi oficiali, au speculat pe acest subiect. 

Potrivit unui comunicat transmis de instituţie, presa controlată de Kremlin distorsionează iniţiativa Republicii Moldova.

Anterior, şi reprezentantul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzea, a interpretat eronat scrisoarea Chişinăului.

Diplomatul a declarat că autorităţile Moldovei cer retragerea militarilor din contingentul de menţinere a păcii, în timp ce reprezentantul nostru la ONU a solicitat scoaterea ultimului efectiv militar al Armatei a 14-a rămas pentru paza depozitului de muniţii din Cobasna.

Chişinăul a expediat miercuri o scrisoare la ONU prin care solicită ca subiectul privind retragerea trupelor ruse din Moldova să fie inclus pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale, care va începe în 12 septembrie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu