Presa oficială belarusă publica materiale compromiţătoare la adresa lui Putin

Presa oficială belarusă a publicat, la dispoziţia administraţiei liderului de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, materiale compromiţătoare la adresa premierului rus, Vladimir Putin. Surse din anturajul lui Lukaşenko susţin că acesta îl consideră pe Putin drept cel mai mare duşman al său.

În ajun, oficiosul Guvernului de la Minsk, ziarul "Respublika", a publicat o parte din raportul lui Boris Nemţov, "Putin. Bilanţ. 10 ani". Responsabili din redacţia ziarului au declarat pentru portalul rusesc "Gazeta.RU" că toate temele politice, inclusiv cele ce ţin de relaţiile ruso-belaruse, provin din administraţia lui Lukaşenko. Raportul lui Nemţov i-ar fi fost adus redactorului-şef al ziarului "Respublika" de unul dintre consilierii lui Lukaşenko personal. Secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că premierul rus nu va reacţiona la publicaţiile din presa belarusă.

Războiul informaţional dintre Moscova şi Minsk a pornit la începutul lui iunie, având la bază neînţelegerile dintre cele două capitale pe seama datoriilor pentru gazele naturale ruseşti.

loading...

Lasă un comentariu