Presa lui Vlad Filat, prinsă cu MINCIUNA. Ce scriu unele portaluri despre dezvăluirile fostului premier

Embed:

Presa lui Vlad Filat a fost prinsă cu minciuna. În timp ce în interviul acordat exclusiv pentru ziarul de limbă rusă "Komsomolskaia Pravda", prin intermediul avocatului său, Igor Popa, Filat dezvăluie că interlopii fugari Ţopa sunt implicaţi în schema fraudei de la Banca de Economii, instituţiile media care aparţin fostului premier scriu, însă, că nu Ţopii au încercat să preia controlul băncii în 2014.  Asta chiar dacă fac trimitere la ziarul de limbă rusă. 

Într-un articol publicat de portalul "moldova24.info" este scos la iveală faptul că site-ul "unimedia.info" distorsionează declaraţia lui Vlad Filat despre faptul că oligarhii condamnaţi penal, Victor şi Viorel Ţopa, sunt implicaţi în furtul miliardului.

Deşi fac trimitere la ziarul de limbă rusă, jurnaliştii acestui site scriu că după preluarea acţiunilor de la Victor Ţopa, noii acţionari, care ulterior le-ar fi cumpărat, au încercat să preia controlul Băncii de Economii.

Prin urmare, autorul articolului de pe "moldova24.info" sugerează că "unimedia" a avut interviul înainte de a fi publicat de ziarul de limbă rusă, ceea ce demonstrează că acesta nu a fost exclusiv pentru "Komsomolskaia pravda". Şi că, de fapt, avocatul lui Filat şi-a dat seama că gafa a fost comisă de jurnaliştii de la ziarul rusesc, traducând greşit spusele fostului premier.

În rezultat, Popa, la insistenţa Ţopilor, a cerut celor de la "Komsomolskaia pravda" să rescrie pasajul dat.

Târziu însă, pentru că declaraţia în care Filat îi atacă pe fugarii Ţopa fusese preluată de mai multe instituţii media.

Amintim că ieri, ziarul "Komsomolskaia pravda" a publicat un interviu exclusiv acordat de Vlad Filat prin intermediul avocatului său, Igor Popa.

Asta deşi, fostul premier condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, se plânge că nu este lăsat să facă declaraţii publice.

Despre interesele la Banca de Economii ale oligarhilor condamnați penal în Moldova, Victor și Viorel Țopa, presa a mai scris anterior.

În investigațiile jurnalistice s-a pomenit și despre creditele neperformante de milioane acordate de BEM companiilor lui Victor Țopa.

Asta în timpul în care Viorel Țopa era director al băncii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu