Presa îşi cere drepturile de la autorităţi!

Embed:

Mai multe organizaţii media din Republica Moldova îşi exprimă îngrijorarea şi protestează în legătură cu îngrădirea accesului pentru jurnalişti la evenimentul de învestire în funcţie a preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care a avut loc pe 23 martie. 

Astfel, prin intermediul unei declaraţii comune, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Asociaţia Presei Independente şi Asociaţia presei libere din Moldova cer autorităţilor din Moldova să ia măsuri eficiente faţă de cei care se fac responsabili de situaţia creată, pentru ca în viitor jurnaliştii să poată relata profesionist şi să aibă acces liber la asemenea evenimente.

"În aceste condiţii, protestăm vehement faţă de îngrădirea accesului jurnalistilor la evenimente de importanţă publică, situaţie inadmisibilă într-o societate democratică", se scrie în declaraţie.

Amintim că la ceremonia de învestirea a preşedintelui Nicolae Timofti, jurnalistii au fost nevoiţi sa stea într-un colţ din sala Palatului Republicii şi nu au avut voie să iasă în hol. Potrivit reprezentanţilor mass-media, de această situaţie ar fi responsabil Serviciul Protocol de Stat al MAEIE şi Serviciul de Protecţie şi Pază, abilitate să asigure securitatea preşedintelui, dar şi a participanţilor la eveniment.

Potrivit jurnaliştilor, doar postul public de televiziune a avut acces să filmeze evenimentul în întregime.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu