Presa internaţională: Rusia va livra reactoare nucleare Africii de Sud

Embed:

Rusia va furniza până în 2023 opt reactoare nucleare Africii de Sud. Este vorba despre un parteneriat strategic în domeniul energiei nucleare semnat de cele două ţări. Anunţul a fost făcut de Agenţia rusă pentru energie atomică Rosatom, relatează France Press.

Uniunea Europeană şi NATO dispun de probe solide privind prezenţa trupelor ruseşti în Ucraina. Declaraţia a fost făcută de un europarlamentar olandez într-un interviu pentru Deutsche Welle, citează publicaţia Ukrainskaia Pravda.

Noul Guvern polonez condus de Ewa Kopacz a depus jurământul în prezenţa preşedintelui Bronislaw Komorowski. Printre sarcinile pe care le va avea acest Guvern este şi pregătirea Poloniei pentru aderarea la zona euro, notează Euronews.

Cancelarul german, Angela Merkel, a calificat drept "impresionant" programul de reforme al premierului francez Manuel Valls, care a promis că Franţa va duce la bun sfârșit ceea ce şi-a propus, relatează Bloomberg. Şeful guvernului francez efectuează în aceste zile prima sa vizită oficială în Germania.

Fostul premier britanic Tony Blair, emisarul Cvartetului internaţional pentru Orientul Mijlociu, a declarat că o intervenţie terestră împotriva grupării Stat Islamic nu trebuie exclusă, notează The Guardian.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu