Presa internațională: Naționala Moldovei a luptat eroic împotriva selecționatei de fotbal a Franței

Embed:

Naționala Moldovei a luptat eroic împotriva selecționatei de fotbal a Franței în meciul de aseară, însă calitatea net superioară a jucătorilor din Hexagon a făcut diferența, notează presa internațională, care însă mai scrie că victoria ”cocoșilor galici” a fost una facilă.

Cotidianul francez France Football l-a numit pe Antoine Griezmann, care a marcat un gol și a dat și un asist, drept omul meciului şi l-au punctat cu nota maximă - 8.

Ziariștii francezi nu au ezitat să îl menționeze şi pe portarul naționalei noastre, Alexei Koșelev, ca fiind cel mai bun jucător moldovean potrivit France Football. Mai mult, acesta a primit nota cinci, o notă mai mare decât idolul său, portarul naționalei Franței, Hugo Lloris, punctat cu nota 4.

Iar ziarul L'Equipe a publicat conferința de presă a selecționerului moldovean, Alexandru Spiridon. ”Este greu să prinzi din urmă un Ferrari”, titrează cotidianul din Hexagon, citându-l pe Spiridon, care a mai declarat că a rămas impresionat de jocul Franței și că nu a mai văzut o asemenea diferență de clasă și de joc.

Şi site-ul televiziunii britanice Sky Sports laudă prestația portarului moldovean, Alexei Koșelev, care a salvat trei goluri ca și făcute. Ultimul save, scrie Sky Sports, l-a lăsat mut de uimire pe Paul Pogba, care într-al doilea time a șutat cu capul chiar lângă bară, însă parada fabuloasă a lui Koșelev l-a lăsat eşuat pe francez.

Site-ul sportiv din România, Gsp.ro, îl pune pe mijlocașul moldovean Vladimir Ambros alături de vedeta naționalei Angliei, Raheem Sterling. Potrivit jurnaliștilor români, cei doi au fost personajele serii în preliminariile pentru Campionatul European din 2020. Dacă Raheem Sterling a fost menționat pentru hat-trickul senzațional în poarta Cehiei, conaționalul nostru este lăudat pentru că a marcat singurul gol al selecționatei Moldovei în meciul împotriva Franței.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu