Presa internaţională despre haosul din Ucraina. Ce ar putea propune UE şi ce le cere un jurnalist liderilor europeni

Embed:

Confruntările din capitala Ucrainei rămân şi astăzi pe primele pagini ale publicaţiilor internaţionale. Din materialul ce urmează aflaţi ce mai scrie presa despre haosul de la Kiev.

Uniunea Europeană ar putea propune un plan de reglementare a situaţiei din Ucraina, notează BBC. Anunţul a fost făcut de reprezentantul misiunii Parlamentului European la Kiev, Aleksandr Kwasniewski.

Partenerii europeni nu au reacţionat adecvat la ocuparea administraţiilor locale din Ucraina de către protestatari. Declaraţia a fost făcută de şeful diplomţaiei ruse, Serghei Lavrov, în urma unei discuţii telefonice cu omologul său din Germania, scrie Agenţia Vesti.

Iar un jurnalist de la ziarul german Sueddeutsche, citat de Unian, le cere liderilor UE să nu lase Ucraina în mâinile Rusiei. Într-un articol, acesta scrie că miniştrii de Externe ai Germaniei, Franţei şi Poloniei trebuie să efectueze o vizită comună la Kiev, cât mai curând posibil. El mai menţionează că UE trebuie să-şi demonstreze sprijinul faţă de opoziţie şi să avertizeze autorităţile cu sancţiuni precum blocarea conturilor bancare şi restricţii de călătorie în statele din blocul comunitar.

Jurnaliştii de la Time World se întreabă dacă Statele Unite sau Rusia pot pune capăt violenţelor din Ucraina. Asta după ce fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a cerut Moscovei şi Washingtonului să se implice pentru a evita noi confruntări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu