Presa din Iran califică atacurile saudite din Yemen drept o agresiune susținută de SUA

Presa de stat iraniană a calificat joi operațiunea militară condusă de Arabia Saudită împotriva milițiilor houthi din Yemen drept o "agresiune susținută de SUA", transmite Reuters, citat de Agerpres.

Postul de televiziune public iranian a arătat joi dimineață imagini cu urmările raidurilor saudite din cursul nopții, printre care zeci de morți și câteva persoane rănite, susținând că "mulți cetățeni yemeniți au fost uciși în agresiunile susținute de Statele Unite în Yemen".

Iranul respinge constant acuzația că furnizează bani și pregătire milițiilor houthi din Yemen, așa cum susțin oficiali occidentali și yemeniți.

PUBLIKA.MD aminteşte că Arabia Saudită a lansat în noaptea de miercuri spre joi o operațiune militară în Yemen pentru a-l apăra pe președintele yemenit, Abd-Rabbu Mansur Hadi, contestat de rebelii șiiți houthi.

O declarație comună semnată de cinci țări arabe din Golf arată că Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuweitul, Bahreinul și Qatarul au decis să acționeze pentru a proteja Yemenul față de ceea ce ele au numit agresiunea milițiilor houthi sprijinite de Iran.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu