Presa de la Tiraspol: Preţurile la medicamente în farmaciile din Chişinău au crescut de câteva ori şi au ajuns la nivelul celor din Germania (VIDEO)

Embed:

Preţurile la medicamente în farmaciile din Chişinău au crescut de câteva ori şi au ajuns la nivelul celor din Germania. Pentru că oamenii nu fac faţă acestor scumpiri, ei sunt nevoiţi să meargă după preparate la Tiraspol. Despre aceasta se spune într-un reportaj realizat de jurnaliştii postului de televiziune Pervii Prednistrovskii. 

Jurnaliştii din stânga Nistrului explică: în farmaciile din Chişinău, medicamentele ajung din ţările Uniunii Europene, iar la Tiraspol acestea sunt aduse din Rusia sau Belarus. Preţul de import al preparatelor din UE este mai mare, decât cel din Federaţia Rusă. 

"În stânga Nistrului, medicamentele ajung prin punctul de trecere de la Kuciurgan, acolo unde activează vameşii şi poliţia de frontieră din Republica Moldova. Dacă aceştia o să decidă, ei vor bloca importul de medicamente în transnistria din Rusia şi Belarus", se menţionează în reportaj. Totodată, jurnaliştii spun că acest lucru s-ar putea începe din februarie 2020, pentru că nomenclatorul de medicamente de la Chişinău diferă de cel din Tiraspol. 

Jurnaliştii din stânga Nistrului mai spun că problema poate fi soluţionată prin dialog, dar "ai noştri încearcă să găsească soluţii, iar cei din Chişinău, tac".

În reportaj sunt expuse părerile mai multor oficiali de la Tiraspol, inclusiv este realizat un interviu cu liderul Vadim Krasnoselski. Jurnaliştii nu au abordat însă, nici un oficial de la Chişinău.  

loading...

Lasă un comentariu