Preotul Valeriu Pistrui din Iargara, ATACAT ÎN PLINĂ STRADĂ! Poliţia a deschis o anchetă

Embed:

Preotul Valeriu Pistrui din oraşul Iargara a fost agresat din nou în stradă, chiar lângă propriul automobil. Poliţiştii susţin că părintele a fost lovit în regiunea capului cu un obiect dur.

"Am fost lovit de o persoană necunoscută, în regiunea capului. La care am căzut în genunchi. Căzând m-am lovit de poarta automobilului şi am fost lovit încă şi în faţă", a declarat preotul Valeriu Pistrui. 
Preotul a fost transportat la spital, unde i-a fost acordat ajutor medical. El spune că nu a văzut cine l-a atacat",a spus preotul din Iargara, Valeriu Pistrui.

Soția sa spune că totul s-a întâmplat seara şi nu a văzut incidentul.

"El stătea rezemat de maşină. Îşi scutura praful. Eu mă dau la dumnealui şi îl întreb ce sa întâmplat. El nu vorbea numai ofta. Şi el a început da am fost pălit în spate, de la spate de cineva în cap. "

Femeia spune că soţul său a început a primi amenințări, după ce în făcut public cazul despre pretinşii bani primiţi de biserică din partea unei fundaţii a lui Renato Usatâi.

"Şi a venit un domn de la Leova tot de la fundaţia lui Renato Usatîi. Şi a spus părinte şi îl presa să se iscălească. Dumnealui a început a ridica vocea. Era şi domnul primar acolo."

Şi oamenii din localitate spun că preotul era terorizat.

"Părintele e foarte bun om şi s-a apucat să facă biserica la noi foarte bine. Şi cuminte şi înţelegător nu s-a svădit cu nimeni. "

"Nu îi dau pace să trăiască. A spus că a fost ameninţat cu moartea din partea primarului. "

Primarul oraşului Iargara neagă implicarea sa în acest scandal.

"Este un caz ieşit din comun nu pot să vă spun concret care este situaţia reală, nu cunosc nici eu detalii ce se întâmplă. Rămâne doar organele de drept să îşi facă misiunea cu din punct de vedere legal şi să depisteze cine a fost, cine a organizat",a spus primarul oraşului Iargara, Eugeniu Mutaf.

Poliţia nu exclude că preotul este victima unei răfuieli pusă la cale de primarul oraşului.

"Inspectoratul de poliție Leova în comun cu procuratura au pornit o cauză penală pe tentativă de omor. Se examinează. Este cunoscut faptul că nu demult persoana respectivă, care a fost lovită cu acest obiect dur în cap a fost amenințată de primarul localității și încă careva persoane din spusele victimei",a spus șeful adjunct al IGP, Ghoerghe Cavcaliuc.

Preotul Valeriu Pistrui spune că totul ar fi început după ce a refuzat să semneze nişte acte, ce ar confirma faptul că Fundaţia lui Renato Usatîi a donat bisericii din Iargara 100 de mii de lei.

Preotul şi oamenii din localitate spun că nu au primit niciun ban. Mai mult, preotul susţine că primarul oraşului, ales pe listele formaţiunii Partidul Nostru, i-a cerut să recunoască faptul că a mai primit materiale de construcţie, dar şi bani de la fundaţia lui Usatîi, lucruri neadevărate, potrivit slujitorului bisericii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu