Preotul Ghenadie Văluță s-a ales cu dosar contravențional pentru cruzime faţă de un animal. Ce amendă va achita

Embed:

Cazul cu câinele care a fost legat și târât din urma mașinii preotului Ghenadie Văluță a scandalizat opinia publică, iar Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor, Valentina Dudnic, a depus o plângere la poliţie şi la Mitropolia Moldovei.

Pentru acţiunile sale, Ghenadie Văluţă s-a ales cu dosar contravenţional şi riscă o amendă de până la 1200 lei.

Contactat de PUBLIKA TV, secretarul de presă al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, spune că a aflat din presă despre acest caz şi că se va documenta.

CITEȘTE ȘI: CRUZIME FĂRĂ MARGINI! Preotul Ghenadie Văluță a legat un câine de mașină și l-a târât pe asfalt (VIDEO)

PUBLIKA.MD amintește că, astăzi, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu preotul Ghenadie Văluță cum târa un câine legat din urma mașinei sale. Părintele a declarat că a decis să lege câinele şi să îl scoată din sat deoarece acesta este periculos în special pentru copii.

Preotul susţine că a mai procedat astfel cu alţi câini şi i-a dus la un combinat de cărnuri din localitatea Bulboaca, unde animalele sunt adăpostite şi hrănite de către angajaţi. 

CITEȘTE ȘI:(AUDIO) Preotul Ghenadie Văluţă explică de ce a legat câinele de maşină: Este un animal periculos, am făcut ca şi cu alţi câini, l-am dus la miasocombinat

Lasă un comentariu