Preotul din satul Hârtop, în slujba comunităţii. Enoriaşii primesc câte o masă caldă, iar cei mai buni elevi sunt răsplătiţi cu bani

Embed:
Preotul din satul Hârtop, raionul Floreşti, îşi slujeşte loial nu doar biserica, ci şi comunitatea. După slujbă, enoriaşii primesc câte o masă caldă, iar cei mai buni elevi din localitate sunt răsplătiţi cu bani.

Copii cu note bune în agende primesc lunar câte 30 de lei de la părintele Sergiu Boldirescu. Nu este o sumă mare, dar pentru elevi este o motivaţie puternică.

"Impactul este enorm pentru ca copiii încearca sa fie mai străduitori, fiecare vrea să ajungă să li se acorde şi lor bursa bisericii", a menţionat Galina Pleşca, directoarea şcolii din satul Hârtop. 

În fiecare duminică, toţi cei care au participat la slujbă sunt invitaţi la masă. Produsele sunt cumpărate din donaţii. În curând va fi finalizată şi o cantină, cu o capacitate de 100 de locuri.

La biserică sunt organizate şi cercuri de creaţie pentru copii. Adolescenţii învaţă să brodeze şi chiar să ţese covoare.

Preotul a organizat şi o echipă de voluntari, care duc mâncare celor nevoiaşi şi îi ajută cu treburi prin gospodărie.

Sergiu Boldirescu slujeşte la biserica din sat de 15 ani. El a încercat chiar de la început să schimbe lucrurile: "Dacă acum când suntem tineri nu o să mişcăm lucrurile din loc, atunci nu cred că vom face acest lucru la la 70, 80 de ani".

Preotul are un vis: vrea să construiască lângă biserică un centru social pentru copiii abandonaţi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu