Preotul din satul Gura Galbenei a devenit primar după ce a câștigat în turul II al alegerilor locale

Embed:

Preotul din satul Gura Galbenei din raionul Cimișlia a devenit primar după ce a câștigat în turul II al alegerilor locale. Potrivit datelor CEC, Constantin Munteanu, candidatul blocului ACUM, a acumulat 1004 voturi, adică aproximativ 58,5 la sută din sufragii. Contracandidatul său din partea PPEM a reușit să acumuleze doar 41,5 procente din totalul de voturi exprimate. Amintim ca intenţia preotului de a candida la alegeri a fost criticată de către Mitropolia Moldovei, care a precizat că potrivit canoanelor bisericeşti, un slujitor al bisericii nu are voie să ocupe funcţii publice.

La o secţie de votare din Gura Galbenei, amplasată în incinta casei de cultură, alegătorii au fost întâmpinaţi cu muzică.

Oamenii spun ca îşi doresc de la viitorul primar rezolvarea tuturor problemele localităţii. Iar daca unii spun că au votat pentru o schimbare radicala la primărie, alţii spun ca sunt mulţumiţi de cum arată satul în prezent.

"Sunt foarte multe probleme. Nici nu se discută nici drum, nici canalizare. Drum o mai făcut de pe fondul rutier. Şi chiar în mahala noastră au făcut de pe „ Drumuri bune pentru Moldova” o bucată de drum", a spus preşedintele biroului electoral 11/25, Serghei Corfanenco.

"Preotul nu are dreptul după Biblie. Pe preotul nostru nu îl ştie nimeni şi el nu ştie a face legături cu fraţii noştri români."

Prezenţa la vot, în comparaţie cu primul tur, este mai bună, spune preşedintele biroului electoral din cea de a doua secţie de votare.

"Comparativ cu turul I lumea pare a fi puţin mai activă vin şi îşi exercită votul aşa cum îşi doresc. Secţia de votare a fost deschisă la timp. Decurge foarte liniştit fără incidente. 48 de persoane au solicitat urna mobilă. "

Oamenii îşi doresc bunăstare în localitatea lor.

"Să ne facă nouă drumul că acolo e „balotă” şi de câte ori zice şi nu mai face nimic."

"În primul rând ce s-a făcut pe aici da e bine, dar primarul să mai fi umblat prin sat să vadă cum vin copiii de pe partea ceea de pe străzi. Da a făcut aici să fie frumos, dar trebuie să mai facă stradă şi pe mijloc acolo e glod aşa."

Am încercat sa vorbim atât cu preotul localităţii, dar şi cu contracandidatul sau, însă aceştia nu au fost de găsit nici în sat, nici la telefon. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu