Preoţii la Ministerul Educaţiei: Vedem în cartea "Viaţa Sexuală" doar daună şi distrugere

Embed:

Cartea intitulată "Viaţa sexuală", care a fost distribuită în bibliotecile şcolare, a stârnit indignarea reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe. Mai mulţi preoţi, în frunte cu episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, s-au adresat, în această dimineaţă, cu o reclamaţie la Ministerului Educaţiei, cerând retragerea acestor volume din instituţiile de învăţământ. Ministrul a refuzat însă să se întâlnească cu feţele bisericeşti.

Preoţii spun că nu sunt împotriva educaţiei sexuale, dar afirmă că subiectele abordate în carte promovează pervesiunea şi homosexualitatea.

"Suntem împotriva perversiunilor. Iată de ce vedem în această carte doar daună, doar distrugere. Ne vom ruga să le stea Dumnezeu în cale să-i ruşineze şi să-i întoarcă de la gândurile acestea distrugătoare", a declarat episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

Preoţii au cerut o audienţă la ministrul Educaţiei. Ei au fost refuzaţi, însă, pe motiv că şeful instituţiei, Maia Sandu, este în şedinţă. Mai mult, reprezentanţii Ministerului spun că poziţia instituţiei a fost deja expusă.
 
"Am făcut şi o recomandare instituţiilor de învăţământ ca această carte, care se află doar în biblioteci, să nu fie dată elevilor din clasele mai mici, doar celor din ultimele clase gimnaziale şi celor din liceu", a spus șefa serviciului de presă al Ministerului Educației, Violina Lavric.

Unii bibliotecari spun că scandalul cu privire la cărţile respective este nejustificat şi face ca acestea să fie tot mai solicitate în ultima perioadă.

"Nu este o carte pentru care trebuie să protestăm. Avem o generaţie mai dezvoltată, iar globalizarea şi internetul au deschis atâtea surse de informare. Această carte este de fapt un înger spre deosebire de ce văd ei pe Internet", a spus directorul Bibliotecii Municipale "Bogdan Petriceicu Hașdeu", Lidia Culicovski.

Unii cred că educaţia sexuală a copiilor trebuie lăsată pe seama părinţilor.

"Depinde la ce vârstă. Despre relaţiile dintre bărbaţi şi bărbaţi nici vorbă nu poate fi, sau între femei şi femei. Nu este normal, pentru că este dat să fie o pereche, un cuplu format dintre un bărbat şi o femeie", a spus o persoană.

"Toate trebuie să fie la vremea lor. Nu chiar din faşă să le lămurească absolut toate. Măcar de la 10-12 ani, dar nu de la 6-7", spune o femeie.  

"Trebuie ca astfel de manuale să fie scoase din şcoli, deoarece putem să dezorientăm tânăra generaţie", a spus un bărbat.

Ministerul Educaţiei susţine că nu a fost responsabil de distribuirea lotului de carte. Cartea face parte din colecţia Enciclopedia Medicală a Familiei şi a fost donată recent de Guvernul României. Colecţia conţine opt volume şi a fost repartizată aproape în toate şcolile din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu