Preoţii din Bălţi, pro şi contra, protestelor organizate de episcopul Marchel

Embed:

Unele feţe bisericeşti din nordul Moldovei sunt solidare cu episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel. Deşi nu cred că manifestaţiile stradale sunt eficiente pentru anularea Legii cu privire la asigurarea egalităţii, adoptată de Parlament, unii preoţi şi enoriaşi spun că îl vor susţine pe episcopul Marchel, dacă acesta va organiza noi proteste.

"Feţele bisericeşti au aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi cetăţeni. De ce unora le este permis să iasă la proteste, dar nouă nu? Noi ne vom strădui să ascultăm de conducerea noastră, de mitropolitul Vladimir. Cu siguranţă că vom asculta şi de conducătorul nostru, episcopul Marchel. Ne vom strădui să facem aşa cum ne spune el", a precizat protoiereul de la Biserica "Sfinţii Petru şi Pavel" Bălţi.

"Nu am văzut ca protestele să obţină până acum un rezultat pozitiv. Noi vom decide fiecare în particular dacă vom ieşi sau nu", a menţionat parohul bisericii Tuturor Sfinţilor din Bălţi, Vitalie Bârlădeanu.

Enoriaşii au păreri împărţite despre manifestaţiile stradale de săptămâna trecută în care au fost implicaţi preoţii.

"Dacă preotul ne va îndemna să participaţi la proteste, desigur, vom merge. Voi ieşi în stradă să apăr drepturile creştinilor", a spus o persoană.
 

"Cred că mitropolitul Moldovei are dreptate. Biserica este biserică, iar politica e politică. Nu voi ieşi la protest", a afirmat un om.

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, este unul dintre cei mai înflăcăraţi slujitori ai Bisericii care se opune Legii cu privire la asigurarea egalităţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu