Preocupările sătenilor din Doroţcaia, reflectate în cadrul campaniei "Moldova are glas"

Embed:

Locuitorii satului Doroţcaia, raionul Dubăsari, unde se află acum echipa Publika TV, se confruntă cu un şir de probleme. Multe dintre acestea sunt cauzate de autorităţile secesioniste din regiunea transnistreană.

Fermerii din Doroţcaia speră că îşi vor primi compensaţiile promise de Guvern, după ce autorităţile de la Tiraspol le-au interzis accesul la propriile terenuri.

"Gospădăria mea este de 1 500 de hectare, dintre care 1 400 sunt amplasate după traseu Râbniţa-Tiraspol. Noi toţi întrebăm, ce facem mai departe, cum procedăm. Nouă de spune să avem răbdare, noi sperăm că poate până la seceriș, se va rezolva ceva, dar după cum cunosc aşa situaţie, nu e cam e pozitiv", spune Valeriu Bacioi.

Agricultorii sunt îngrijoraţi şi de faptul că ar putea rămâne fără aceste terenuri agricole:

"Nu ne dau voie să ne ducem la fâneaţa. Condiţia e că trebuie să ne ducem la Dubăsari, să facem un contract cu administraţia de la Dubăsari".

"Anul acesta am vrut să semănăm păpușoi, dar nu ne-a dat voie, am întors înapoi şi gata. Nu avem ce prelucra".
 
"Lumea acum pune gunoi unde vrea şi nu ea nimic în seamă. Ar fi bine să ne ducem gunoi la locul lui".


"La o sută de metri de satul nostru este amplasată vama. Acolo este amplasată şi gunoiştea autorizată, toată Doroţcaia aducea acolo deşeuri. În timpul de faţă noi în sat nu avem un loc pentru amenajarea unui astfel de teren", spune primarul sarului, Andrei Leşco.


Populaţia satul Doroţcaia este de aproape 3 500 de locuitori. Următoarea destinaţie unde va ajunge echipa Publika TV în cadrul campaniei "Moldova are glas" va fi localitatea Cocieri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu