Premiul Nobel pentru MEDICINĂ. Laureaţii vor fi anunţaţi astăzi

Embed:

Laureații premiului Nobel pentru Medicină vor fi astăzi anunțați în cadrul unei conferinţe susţinute în capitala Suediei.

Distincţia lasă mult loc de speculaţii, deoarece lista candidaţilor rămâne secretă cel puţin 50 de ani. Singurul lucru cert este că, în acest an, sunt 361 de persoane nominalizate.Câştigătorul va fi anunţat la ora 12:30, ora Moldovei.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Medicină i-a revenit savantului japonez Yoshinori Ohsumi. Acesta a fost remarcat pentru descoperirile sale legate de mecanismele de autofagie ale organismului. Premiul pentru medicină marchează începutul sezonului care va continua și mâine cu Nobelul pentru fizică, iar miercuri - pentru chimie. Vor urma cele mai aşteptate distincţii pentru Literatură, Pace şi Economie.

Laureații vor primi în luna decembrie câte o medalie din aur şi un premiu bănesc. La sfârşitul săptămânii trecute, fundația care se ocupă de selectarea învingătorilor și decernarea premiilor Nobel a anunțat că fiecare recompensă financiară din 2017 va fi cu un milion de coroane mai mare, față de anul trecut, echivalentul a 105 mii euro. Astfel, fondul de premiere din acest an va depăşi 9 milioane de coroane, aproximativ 944 mii de euro. Banii care sunt oferiți învingătorilor vin din averea fizicianului suedez Alfred Nobel

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu