Premiul Nobel pentru Fizică a fost decernat. Cine sunt câştigătorii

Embed:

Academia Suedeză a anunţat câştigătorii Premiului Nobel pentru Fizică. Premiul în valoare de 900 de mii de dolari americani este împărţit de James Peebles pentru descoperiri teoretice în cosmologia fizică. Cealaltă jumătate îi revine lui Didier Queloz şi Michel Mayor, pentru descoperirea unui exoplanetă orbitând o stea de tip solar.

Ieri, Premiul Nobel pentru Medicină a fost decernat lui William Kaelin, Sir Peter Ratcliffe și Gregg Semenza, care au descoperit modul în care celulele simt și se adaptează la lipsa de oxigen, acest lucru permițându-i omului să supraviețuiască un timp scurt chiar și fără aer.

Mâine vom afla cine va câștiga Nobelul pentru Chimie, iar poimâine - pentru Literatură. În acest an, vor fi doi laureați la această categorie, dat fiind faptul că în 2018, acesta nu a fost acordat.

În data de 11 octombrie vom cunoaşte câştigătorul Premiul Nobel pentru Pace, iar trei zile mai târziu, cel pentru Economie.

Ceremonia de premiere a câștigătorilor va avea loc, conform tradiției, de la Stockholm, pe 10 decembrie, în ziua morții fondatorului Premiilor Nobel - omul de afaceri și inventatorul suedez Alfred Nobel.

Lasă un comentariu