Premiile pentru egalitatea sexelor din Emiratele Arabe Unite, câștigate numai de bărbați

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite (EAU) au fost criticate după ce s-a aflat că toți câștigătorii unui eveniment care promovează egalitatea dintre sexe sunt bărbați. 

Mai multe certificate și medalii au fost înmânate de Shek Mohammed bin Rashid al-Maktoum, vice-președintele EAU și prințul Dubaiului, la categoriile „cea mai bună entitate guvernamentală care susține egalitatea sexelor”, „cea mai bună autoritate federală care susține egalitatea sexelor” și „cea mai bună inițiativă pentru egalitatea sexelor”, scrie The Guardian. Premiile s-au dus către Ministerul Finanțelor, Autoritatea Competitivității și Statisticilor și Ministerul Resurselor Umane. Reprezentanții tuturor instituțiilor menționate anterior sunt bărbați. 

În cadrul aceluiași eveniment, ministrul adjunct al Internelor, Sheickul Saif bin Zayed al-Nahyan, a primit premiul de „personalitatea care a susținut cel mai mult egalitatea dintre sexe”.

El a reușit să implementeze concediul maternal în cadrul armatei EAU. Pe Twitter, internauții au lansat comentarii ironice la adresa galei: „Wow! Chiar ați reușit să premiați diversitatea! Unul dintre câștigători purta o haină gri”, a afirmat cineva. Un alt utilizator a întrebat:  „Lista a fost făcută de The Onion (site internațional de satiră)?”. Un studiu al ONU din 2018 a arătat că EAU au fost singura țară din Golful Arabiei care s-a făcut remarcată pentru progresul semnificativ în ceea ce privește egalitatea sexelor. ONU arată că în 2015 erau angajate peste 135.000 de femei în EAU, o creștere considerabilă față de anul 1975, când numai 1.000 erau angajate, scrie libertatea.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu