Premiile Bafta se vor decerna astăzi, la Londra.

Embed:

La Londra, astăzi se vor decerna premiile Bafta. Filmul "The Artist" conduce în topul nominalizărilor, adunând nu mai puţin de 12, inclusiv pentru cel mai bun film. Doi dintre actorii aflaţi în distribuţie concurează şi la categoria "Cel mai bun actor".

"The Artist" este o producţie mută, alb-negru, care a obţinut 10 nominalizări şi pentru premiile Oscar din acest an. A câştigat trofeul Globul de Aur pentru "Cel mai bun film de comedie sau musical" şi a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Cannes.

"Tinker Tailor Soldier Spy" urmează în top, adunând 11 nominalizări la premiile Bafta din acest an. Filmul spune povestea unui spion veteran care, după Razboiul Rece, este forţat să-şi reia activitatea pentru a descoperi un agent sovietic infiltrat în MI6.

Meryl Streep este nominalizata la categoria "Cea mai buna actriţă" cu "The Iron Lady", iar pentru titlul de "Cel mai bun actor" se luptă George Clooney, Jean Dujardin, Michael Fassbender, Brad Pitt şi Gary Oldman.

Premiile "Bafta", sunt oferite, anual, încă din 1947, de British Academy of Film and Television Arts, o organizaţie non-profit ce reuneşte peste 6.500 de profesionişti din industria de film şi televiziune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu