Premii pentru cele mai curajoase femei din lume

Embed:

Zece femei din întreaga lume au luat premii din partea Departamentului american de Stat, pentru că au dat dovadă de curaj. Distincţiile au fost acordate în cadrul unei ceremonii, sponsorizate de secretarul american de Stat, Hillary Clinton, prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama şi premierul australian, Julia Gillard.

Premiile au fost înmânate de către prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, care a declarat că femeile decorate au dat dovadă de curaj şi le-au inspirat pe altele să facă la fel.

"De fiecare dată când o femeie vorbeşte cu fermitate, ea le încurajează pe altele să-şi apere poziţiile. Le inspiră să-şi depăşească temerile. Cu cât societatea este mai dornică de schimbare, cu atât este mai uşor de rescris legi, de răsturnat regimuri şi de transformat viaţa oamenilor", a adăugat Michelle Obama.

Preşedintele Kîrgîzstanului, Roza Otunbaeva, prima femeie la conducerea unei ţări din Asia centrală, a primit unul din premiile acordate de Departamentul american de Stat.

2 dintre femeile decorate nu au putut participa la ceremonie, din cauza situaţiei din ţările lor. Este vorba despre un blogger din Cuba şi o activistă din Belarus. Printre cele care au primit distincţiile se mai numără un procuror din Afganistan, o jurnalistă din Cameroon şi un avocat din China.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu