Premii pentru cei mai buni designeri şi arhitecţi din Moldova

Embed:

Cei mai buni designeri şi arhitecţi din Moldova au fost premiaţi în cadrul Concursului Design, Arhitect and Style.

Proiectul "Piano House", realizat de un tânăr arhitect din Moldova a fost preferatul juriului, format din specialişti de talie internaţională. Astfel, proiectul a fost ales câştigător la două nominalizări, arhitectură exeterioară şi interioară a locuinţelor.

Dumitru Petrov are 30 de ani, dar se poate lăuda cu mai multe proiecte realizate. Unul dintre acestea este "Piano House", un proiect îndrăzneţ care a fost realizat cu succes. 

"Totul a început când proprietarii casei au venit în oficiu şi au văzut proiectul respectiv. Imediat au decis că vor să locuiască într-o astfel de casă", a spus arhitectul Dumitru Petrov.

Denumirea proiectului nu a fost aleasă întâmplător.

"A fost o singură condiţie atunci când am proiectat casa. Am fost rugaţi să includem în interior un pian. De aici a venit şi denumirea de "Piano House", a afirmat arhitectul Dumitru Petrov.

Locuinţa pare să fie ruptă din peisajul arhitectural pe care ne-am obişnuit să-l vedem zi de zi.

"Casa are o curte interioară, iar toate ferestrele sunt orientate spre această curte şi nu spre exterior. În locul pereţilor au fost instalate ferestre panoramice, care, pe timp de vară, pot fi deschise", a adăugat arhitectul Dumitru Petrov.

Proiectul a fost o provocare pentru întreaga echipă care s-a implicat în realizarea lui.

"Acest proiect diferă de celelalte pe care le-am realizat, deoarece a fost elaborat în momentul în care aveam suficientă experienţă şi în proiectare, şi în construcţie. Am lucrat asupra lui în jur de cinci - şase luni", a afirmat arhitectul Dumitru Petrov.

La cea de a treia ediție a concursului "DAS" și-au depus dosarele 43 de participanți, dintre care doar opt au fost desemnaţi drept câştigători. Concursul se organizează o dată la doi ani, pentru că una dintre condiții este ca proiectele să fie deja realizate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu