PREMII PENTRU CEI MAI BUNI. Activitatea pedagogilor sociali din Capitală, apreciată

Embed:

Sub egida Primăriei, la Chişinău s-a desfăşurat în premieră concursul pentru cei mai buni pedagogi sociali. După mai multe etape de evaluare, din cei 13 candidaţi, 6 au fost desemnaţi câştigători. Ei au primit bani şi diplome în cadrul unei ceremonii oficiale.

Printre cei mai buni pedagogi sociali ai anului 2019 este şi Diana Daşan. Ea este psiholog la Centrul pentru Copilărie, Adolescenţă şi Familie, care funcţionează de 10 ani la Chişinău.

"Mi s-au ridicat aripile, încrederea în sine că uite am fost apriciată. Pentru că  toți concurenții au fost puternici", a spus psihologul Diana Dușan.

Diana oferă consiliere părinţilor şi copiilor care vin la ea cu diverse probleme.

"Și rolul meu ca psiholog este ca și a unui membru de familie mari pentru a întreba zi de zi care este starea lor de spirit, ce necesități au, care sunt dificultățile si poate eu aș putea să-i ajut să caute resursele necesare pentru a le dapăsi acele dificultati", a spus psihologul Diana Dușan.

La Centrul pentru Copilărie, Adolescenţă şi Familie locuiesc în prezent 15 copii cu vârste între şapte şi 18 ani. Nicoleta a fugit de acasă din cauze unor probleme în familie. În curând, va trebui să plece, deoarece va împlini 18 ani. Între timp, învaţă meseria de bucătar şi îşi aminteşte cu drag de discuţiile cu psihologul.

"Eu în genere cu psihologii nu prea vorbesc. Doar doamna Diana a fost unicul psiholog la care eu puteam să mă duc și să spun toate secretele mele", a spus eleva Nicoleta Rotaru.

Un alt pedagog premiat la concurs este Victoria Vrabie. De 4 ani, lucrează la o Casă de copii de tip comunitar, unde sunt 10 copii.

"Plăcut este să trăiești alături de acești copii, să vezi cu ochii, spre exemplu eu de la 2015 lucrez si îmi amintesc cum l-am primit, cum au fost când erau mai mici. Astăzi sunt mulți și mai înalți decât mine baieți", a spus Victoria Vrabie.

Autorităţile locale apreciază activitatea pedagogilor sociali.

"Aсești oameni au fost selectați în baza concursului pe sectoare și cei mai buni printre cei mai buni au fost delegați pentru concursul municipal. Este foarte important să menținem oameni în sistem", a spus LUCIA CACIUC, şef interimar, Direcţia pentru Protecţia Copilului.

În prezent, în domeniul protecției drepturilor copiilor din municipiul Chişinău lucrează în jur de 900 specialişti, inclusiv pedagogi sociali.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu