Premierul vrea să organizeze o şedinţă de Guvern împreună cu Executivul de la Comrat

Embed:

Prim-ministrul Iurie Leancă ar vrea să organizeze o şedinţă de Guvern comună cu Executivul de la Comrat pentru a discuta problemele regiunii. Iurie Leancă speră că autorităţile din regiune vor reacţiona prompt la această solicitare.

"Cetăţenii fie de la Taraclia, fie de la Comrat, fie de la Cimişlia au nevoie de rezolvarea problemelor sociale, economice, de infrastructură, locuri de muncă. Acest referendum consultativ nu are nimic comun cu aceste probleme. Este un exerciţiu care poate doar tensiona situaţia în sudul din Moldovei", a menţionat Leancă.

Premierul a mai cerut astăzi miniştrilor să meargă mai des în localităţile din ţară, inclusiv în Taraclia şi Comrat. Şi asta pentru a dezvolta o comunicare mai eficientă cu oamenii şi pentru a le oferi detalii despre parcursul european al ţării. Leancă a subliniat că decizia sa este dictată de faptul că oamenii au păreri greşite despre acordurile pe care urmează să le semneze Moldova cu UE.

Totuşi, deputaţii din Adunarea Populară spun că nu renunţă la demersul lor. Însă în febra pregătirilor pentru plebiscite, aleşii au fost chemaţi, în calitate de bănuiţi, la Inspectoratul General de Poliţie pentru audieri, în dosarul penal deschis pe fapt. Cu toate acestea, deputaţii refuză să se prezinte pe motiv că beneficiază de imunitate, dar şi pentru că poliţia ar fi încălcat procedura de chemare la audieri.

"Chemarea la audieri a fost trimisă în limba moldovenească. Eu nu cunosc această limbă, nu înţeleg ce scrie exact în ea şi ce vor de la mine în calitate de deputat. Este de înţeles că mecanismul este deja aplicat, iar referendumuri va avea loc", a punctat deputatul din Adunarea Populară Găgăuzia Roman Tiutin.

Referendumurile, în autonomia găgăuză, sunt în continuare programate pentru data de 2 februarie, chiar dacă judecătoria Comrat a declarat ilegală organizarea plebiscitelor, iar Procuratura Generală a deschis dosar pentru samavolnicie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu