Premierul Ucrainei a DEMISIONAT. Anunţul a fost făcut pe Facebook

Embed:

Premierul Ucrainei, Oleksiy Honcearuk, și-a dat demisia. Decizia lui a venit în contextul apariţiei unei înregistrări audio în care, se pare, premierul îl critica pe președintele Vladimir Zelenski și discuta despre buget. Honcearuk a ținut să infirme acuzațiile și a declarat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că înregistrarea audio, care a fost între timp ștearsă de pe internet, este o compilație de declarații scoase din context pentru a da impresia că îl critică pe șeful statului.

"În ultimele zile, cu toții ați devenit martorii evenimentelor în jurul publicării pe reţele a unor înregistrări audio, montate din fragmente ale şedinţelor Guvernului. Conţinutul acestora creează artificial ideea precum că eu şi echipa mea nu-l respectă pe preşedintele nostru, care este liderul nostru politic", a scris Honcearuk pe pagina sa de Facebook.

"Pentru a elimina orice îndoială cu privire la respectul și încrederea noastră în președinte, am scris o cerere de demisie și i-am înmânat-o președintelui cu dreptul de a o prezenta Parlamentului", a mai scris Honcearuk.

În context, președintele Vladimir Zelenski a cerut deschiderea unui dosar penal pentru scurgere de informații. Liderul de la Kiev vrea să știe concret cine a fost prezent la ședința înregistrată și cum a ajuns informația pe internet. Cu privire la Honcearuk, Zelenski a ezitat să spună dacă îi acceptă sau nu demisia.

Candidatura lui Oleksiy Honcearuk a fost aprobată în prima şedinţă Radei Supreme după alegerile anticipate din 21 iulie, cu voturile a 290 de deputaţi. Presa ucraineană scria în acea vreme că ar fi un apropiat al preşedintelui Vladimir Zelenski.

Înainte să ajungă la şefia guvernului, Honcearuk a fost adjunctul şefului Administraţiei Prezidenţiale, responsabil de domeniul economic şi continuarea reformelor. A absolvit Institutul de Drept din Kiev şi a fost avocat pentru două companii ucrainene. 

 

loading...

Lasă un comentariu