Premierul Turciei, într-o vizită oficială în Moldova. Binali Yildirim s-a întâlnit cu Pavel Filip (GALERIE FOTO)

Embed:

Premierul Turciei, Binali Yildirim, este într-o vizită oficială de două zile în Moldova. Oficialul a fost întâmpinat de premierul Pavel Filip la Reşedinţa de Stat.

"Astăzi au intrat în conturile ministerului de Finațe 100.000 de euro (n.n- ajutor pentru lichidarea consecințelor intemperiilor). Republica Turcia este un partener foarte important pentru Republica Moldova. Este unul dintre primii șapte cei mai importanți parteneri comerciali. Dar, în același timp, am constatat în discuții cu domnul prim-ministru că mai există rezerve și destul potențial pentru a avensa în acest sens", a declarat premierul Pavel Filip.

Yildirim va avea mai multe întrevederi cu demnitari de stat, va participa la Forumul oamenilor de afaceri și va vizita Institutul Mamei și Copilului. 

Premierul de la Ankara se va mai întâlni cu şeful statului, Igor Dodon, dar şi cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. Binali Yildirim va participa şi la inaugurarea noului sediu al Ambasadei Turciei la Chișinău.  

De asemenea, Filip şi premierul turc vor merge la Comrat, unde se vor întâlni cu bașcanul Găgăuziei şi vor participa la cel de-al patrulea congres al găgăuzilor din întreaga lume. Cei doi demnitari vor pune şi prima piatră de temelie a unui hotel ecologic și vor vizita Universitatea de Stat din Comrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu