Premierul român, Viorica Dăncilă: Vom continua să investim în modernizarea Republicii Moldova

Embed:

România va continua să investească în modernizarea Republicii Moldova, în bunăstarea cetăţenilor şi în parcursul european. Dezvoltarea relaţiilor dintre ţările noastre este o prioritate de prim rang a Guvernului României. Este declaraţia făcută de premierul român, Viorica Dăncilă, în cadrul conferinţei de presă susţinută alături de prim-ministrul Pavel Filip.

"Relaţia dintre România şi Republica Moldova a fost şi rămâne una specială, o temă faţă de care există aşteptări şi interes la nivelul ambelor societăţi. Dezvoltarea relaţiilor noastre constituie o prioritate de prim rang a Guvernului României. Iar obiectivul strategic reprezintă integrarea europeană a Republicii Moldova", a spus prim-ministrul român, Viorica Dăncilă.

"Avem un portofoliu de proiecte în derulare, care au un fir comun: racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la UE, implicit la România, sub raport energetic, al infrastructurii, al instituţiilor, dar şi al valorilor. Am discutat despre proiectele de interconectare şi aici operaţionalizarea interconectorului Ungheni-Chişinău reprezintă o prioritate nu numai pentru Bucureşti şi Chişinău, ci este şi un proiect major de relevanţă pe agenda Uniunii Europene în cadrul politicii privind dimensiunea estică", a mai adăugat premierul Dăncilă. 

Potrivit şefei Executivului de la Bucureşti, "proiectul Iaşi- Ungheni- Chişinău reconfirmă rolul României de principal partener al Republicii Moldova, consecvent în efortul integrării europene, inclusiv sub raportul racordării efective la spaţiul european".

"România doreşte să-şi sporească prezenţa investiţiilor în Republica Moldova. Salutăm progresele realizate în vederea interconectării energetice, pe dimensiunea de gaze naturale. Suntem interesaţi de finalizarea cât mai rapidă a negocierilor dintre Transgaz şi partenerul din Republica Moldova, cu respectarea tuturor condinaţionalităţilor", a mai declarat premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a adăugat că, în cadrul vizitei de săptămâna trecută de la Bruxelles, a reiterat dorinţa României a de a sprijini Republica Moldova în parcursul său european.

Totodată, premierul de la Bucureşti a dat asigurări că România va continua să susţină ţara noastră în procesul de reforme asumate de guvernul de la Chişinău, respectând parametrii conveniţi cu UE şi FMI.

PUBLIKA.MD aminteşte că premierul României, Viorica Dăncilă, efectuează prima sa vizită oficială la Chișinău. Șeful Cabinetului de miniștri de la București a ajuns în țara noastră la ora 9:30.

După întrevederea cu premierul Pavel Filip, Viorica Dăncilă se va întâlni şi cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu.

Viorica Dăncilă a fost învestită în funcția de premier al României la sfârșitul lunii trecute, după ce fostul premier Mihai Tudose și-a dat demisia.

Pe aceeaşi temă