Premierul propune extinderea proiectului "Prima Casă". La program ar putea participa şi cei care au deja un imobil

Embed:

De programul "Prima Casă" vor putea beneficia şi cei care au deja în posesie un imobil sau un credit ipotecar. Este una dintre modificările, ce urmează a fi aprobate în timpul apropiat de Guvern şi Parlament.

Totodată, contribuţia iniţială va fi de cinci procente şi nu de 10 la sută, aşa cum este în prezent. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit lui Ion Chicu, printre alte modificări pentru legea privind implementarea programului "Prima Casă" se numără majorarea plafonului vârstei de eligibilitate - de la 45 la 50 de ani.

Totodată, se propune să fie introduse compensațiile de 100% pentru medici, pedagogi sau polițiști pentru procurare imobil și activitate în sectorul rural și centre raionale. Până în prezent, bugetarii primesc compensaţiile de 50 la sută.

De asemenea, Guvernul intenţionează să compenseze 100% din suma creditul ipotecar pentru familiile cu trei copii și mai mult. Programul "Prima Casă" a fost lansat în martie 2018, la iniţiativa premierului de atunci Pavel Filip.

De la lansarea Programului de stat "Prima Casă" până în prezent au fost procurate 4019 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de două miliarde lei, în timp ce suma totală a garanțiilor active este de un miliard lei.

 

loading...

Lasă un comentariu