Premierul Poloniei critică politica migrațională a Germaniei. "Angela Merkel a comis greșeli"

Premierul Poloniei, Beata Szydlo, aflată în vizită vineri la Berlin, a solicitat o schimbare în politica cancelarului german, Angela Merkel, privind gestionarea crizei imigranţilor. Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat cotidianului german Bild, informează publicaţia Le Figaro citată de gandul.info.

"Calea trasată nu ne va duce prea departe. Avem nevoie de un viraj", a afirmat Beata Szydlo, în condiţiile în care anul trecut circa 1,1 milioane de solicitanţi de azil au fost înregistraţi în Germania.

Ea a adăugat că pericolul reprezentat de fluxul de imigranţi a fost "subestimat".

"Zi de zi, auzim vorbindu-se de acte de violenţă în care sunt implicaţi imigranţi", a precizat Szydlo, referindu-se la "atacurile teroriste din Paris" şi "agresiunile sexuale din Koln din Ajunul Anului Nou".

Întrebată despre politicile lui Merkel în privinţa crizei imigranţilor, premierul polonez a taxat greşelile cancelarului german. "Trebuie să admitem, au fost comise greşeli", a acuzat Beata Szydlo.

"Situaţia de la frontierele exterioare ala Uniunii Europene este incontrolabilă", a subliniat premierul Poloniei, adăugând că "avem nevoie azi de noi soluţii".

Guvernul polonez şi-a oferit sprijinul în gestionarea crizei imigranţilor din afara frontierelor UE, în condiţiile în care a acceptat 7.000 de refugiaţi pe teritoriul ţării în baza sistemului de cote obligatorii impus de UE în septembrie anul trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu