Premierul Pavel Filip și Comisarul Corina Crețu au susținut o lecție publică în fața studenților

Embed:

Premierul Pavel Filip şi comisarului european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, au fost luaţi astăzi la întrebări de studenţii de la Academia de Studii Economice. Oficialii au discutat cu tinerii despre viitorul ţării, iar un punct aparte a fost integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Comisarul european a menţionat că şi în venele ei curge sânge moldovenesc, de aceea vizita în ţara noastră are puternică încărcătură emoţională.

"Nu numai că sunt o prietenă a Republicii Moldova, dar despre partea mamei noi suntem refugiaţi din Republica Moldova. Deci mă simt acasă. Din păcate ei au fost nevoiţi să părăsească, dar bunici mei sunt de aici. Bunica s-a născut la Bălţi , bunicul la cetatea Albă", a spus comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu.

Corina Creţu a asigurat studenţii că va susţine întotdeauna intenţia Moldovei de a adera la Uniunea Europeană şi a menţionat că este important ca ţara noastră să continue parcursul european.

"Speranţa mea este că vom vedea cât mai curând posibil UE alături de această familie. Este puţin ciudat pentru mine că Republica Moldova nu este parte a Uniunii Europene. Aş vrea să apreciaţi foarte mult ceea ce aveţi, aveţi vize, libera circulaţie", a spus comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu.

La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip i-a mulţumit comisarului european pentru sprijin şi a menţionat că vizita sa este o dovadă că relaţiile noastre cu Uniunea Europeană sunt tot mai puternice.

"La baza programului de guvernare a Guvernului pe care am onoarea să îl conduc este acordul de asociere şi acordul de liber schimb cu UE. RM nu examinează alte opţiuni, modelul pe care l-a ales de dezvoltare este modelul UE. RM în primul rând nu avut niciodată un partener atât de corect precum este UE", a spus prim-ministrul, Pavel Filip.

Premierul a anunţat că priorităţile Guvernului pe termen mediu sunt supremaţia legii, dezvoltarea infrastructurii pentru a atrage investitori şi educaţia. Unul din tinerii din sală, care a făcut o stagiere în echipa Corinei Creţu, le-a sugerat şi tinerilor să investească în studii după ce ies de pe băncile universităţilor de la noi.

"Universităţile şi pregătirea pe care o avem aici în Republica Moldova este destul de bună. Doar ce vă pot recomanda este să investiţi în continurea în studiile dumneavoastră, în educaţie. Să vă prelungiţi studiile peste hotare, să mai faceţi un master acolo. Şi să aplicaţi neapărat la comisia europeană pentru a face un stagiu. De multe ori avem nevoie doar de certificare a unei universităţi cu marca UE ca să avem mai multe şanse", a spus Marian Cepoi.

Sâmbătă, Pavel Filip şi Corina Creţu vor participa la deschiderea Orăşelului European, la Ungheni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu