Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu prim-vicepreşedintele BERD. Subiectele abordate

Embed:

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu prim-vicepreşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare(BERD), ". Premierul a mulţumit reprezentanţilor BERD pentru susţinerea constantă acordată Republicii Moldova în implementarea proiectelor în domeniul infrastructurii, aprovizionării cu apă potabilă și reabilitării drumurilor.

Pavel Filip a spus că Guvernul îşi doreşte să atragă cât mai multe investiţii în economia ţării pentru a derula proiecte sociale şi a informat despre acţiunile întreprinse de Guvern pentru ameliorarea mediului de afaceri, reformarea justiţiei, a sectorului financiar-bancar și combaterea corupţiei.

Premierul s-a referit şi la agenda de reforme prioritare a Executivului pentru perioada următoare, evidențiind reforma administrației publice centrale şi a celei locale.

"Implementarea cu succes a reformelor nu poate avea loc fără o administraţie publică profesionistă şi competentă", a subliniat Prim-ministrul.

Pavel Filip a mai spus că reorganizarea administraţiei publice va contribui şi la utilizarea mai eficientă a resurselor financiare alocate de partenerii străini.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Philip Bennett, a felicitat Guvernul pentru progresul înregistrat şi a încurajat autorităţile să continue reformele şi, mai ales, să asigure implementarea cu succes a acestora. Oficialul a menţionat disponibilitatea BERD de a susţine implementarea proiectelor atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

Părţile au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind direcţiile prioritare de cooperare dintre Guvern şi BERD pentru următoarea Strategie de ţară pentru perioada 2017-2020.

Documentul va fi elaborat în conformitate cu prioritățile strategice de dezvoltare ale Republicii Moldova, expuse în Strategia Națională de dezvoltare "Moldova 2020".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu