Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Ce au discutat oficialii

Întrevederea prim-ministrului Pavel Filip cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, a vizat situația politică din Republica Moldova și prioritățile de reformă în contextul agendei europene.

Şeful Guvernului de la Chişinău a menţionat că autoritățile Republicii Moldova au reuşit să asigure stabilizarea situației.

„Am revenit la un ritm normal în relațiile noastre cu UE. Este necesară și în continuare o maximă mobilizare pentru asigurarea implementării eficiente a Acordului de Asociere”, a menţionat Pavel Filip.

Accentuând în egală măsură importanța dialogului politic la nivel înalt, care se consolidează tot mai mult între Uniunea Europeană și Republica Moldova, Donald Tusk a apreciat rezultatele obținute de autorități în realizarea angajamentelor asumate și voința fermă de a atinge obiectivele stabilite.

„Atât timp cât Republica Moldova rămâne interesată în promovarea reformelor, puteți conta pe susținerea mea personală și cea a instituțiilor europene”, a declarat Președintele Consiliului European.

Totodată, Prim-ministrul Pavel Filip l-a invitat pe Președintele Consiliului Euopean, Donald Tusk să efectueze o vizită în Republica Moldova la începutul anului viitor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu