Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu ministrul Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Despre ce au discutat oficialii

Embed:

100 de biblioteci din Republica Moldova vor fi modernizate și vor primi cărţi cu sprijinul României.

Declaraţia a fost făcută de ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul Pavel Filip.

Cei doi oficiali au discutat despre cultura și tradițiile noastre, dar și despre parteneriate. Premierul a spus că această întâlnire a avut loc într-o zi simbolică, când este sărbătorit Mărțișorul, tradiţie inclusă în Patrimoniul Cultural UNESCO prin eforturi comune.

În prezent, şi ea este promovată pentru a fi inclusă în Patrimoniul UNESCO. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a mai spus că se discută și despre promovarea unor proiecte comune pentru diasporă.

Pavel Filip a mulțumit României pentru susținerea constantă acordată, dar și pentru proiectele comune de infrastructură, de interconectare pe gaze naturale, energie electrică, comunicații și transport.

În mod special a fost evidențiată oportunitatea dezvoltării unui proiect transfrontalier de trecere la ecartament european pe traseul feroviar Chișinău-Iași, dar și a lansării unui tren rapid Chișinău-București.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu