Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu membrii grupului de prietenie din Rada Supremă de la Kiev

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu membrii grupului parlamentar de prietenie din Rada Supremă a Ucrainei, aflați în vizită în țara noastră. Premierul a exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor dintre Kiev și Moscova.

Pavel Filip a menţionat că Republica Moldova condamnă acțiunile unilaterale și provocatoare ale Federației Ruse și este alături de autoritățile de la Kiev în demersurile lor de apărare a suveranității și integrității teritoriale.

Parlamentarii ucraineni au apreciat poziția fermă a Republicii Moldova în această chestiune și, totodată, au mulțumit premierului Pavel Filip pentru participare la acțiunile de comemorare a victimelor Holodomorului.

Părțile au menționat caracterul deschis și prietenesc al relațiilor moldo-ucrainene, care a asigurat mai multe rezultate în cooperarea bilaterală. Pentru dezvoltarea în continuare a dialogului între țărți, este implementat un plan concret de măsuri pe fiecare sector în parte.

Astfel, astăzi, începând cu ora 13.00, a fost deschis pentru circulația mijloacelor de transport podul peste râul Nistru dintre localitățile Unguri și Bronița, iar până la finele anului, urmează a fi dat în exploatare noul punct comun de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii și pe marginea altor proiecte comune, cum ar fi: funcționarea complexului hidroenergetic Nistrean, asigurarea protecției ecosistemului și dezvoltarea durabilă a bazinului râului Nistru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu