Premierul Pavel Filip: "Prioritatea noastră sunt cetăţenii moldoveni aflaţi în Turcia"

Embed:

Premierul Pavel Filip a convocat o şedinţă de urgenţa la guvern ca urmare a situaţiei excepţionale din Turcia.

"Era necesar să avem această şedinţă dupa evenimentele care au loc în Turcia. Sunt structurile responsabile de situaţia de urgenţă din Republica Moldova. O să încercăm să facem o evaluare a situaţiei din Turcia. Să vedem ce măsuri trebuie întreprinse. Prioritatea sunt cetăţenii moldoveni care sunt în Turcia. Vedem cum ajutăm şi pe cei care doresc să călătorească în această zonă. Este necesar să dispunem şi introducerea unui număr telefonic de urgenţă. Aţi făcut public numerele ambasadei şi consulatului. Este necesar şi un număr intern ca cetăţenii să se poată informa ca să vadă care este situaţia. O să menţinem o celulă de criză la MAE. Să ajutăm şi să protejăm cetăţenii din Republica Moldova. Această situaţie trebuie să fie monitorizată permanent", a declarat premierul Pavel Filip.

În acelaşi context, Ministerul de Externe de la Chişinău îi îndeamnă pe cetățenii Republicii Moldova aflați în orașele Ankara și Istanbul să evite ieșirile în locurile publice, în special în cartierele administrative și în arterele principale de trafic rutier. 

Întrucât în acest moment rețelele de socializare pe teritoriul Turciei sunt încă blocate, legătura cu rudele și apropiații care se află în acest stat poate fi făcută doar prin intermediul telefonului.

În comunicat se mai spune că Ministerul de Externe, în comun cu Ambasada Republicii Moldova de la Ankara și Consulatul General de la Istanbul,monitorizează evoluția situației din Turcia și va reveni cu detalii noi pe măsura apariției acestora. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu