Premierul Pavel Filip în dialog cu sindicatele din învățământ: La cinci din șase solicitări au fost găsite soluții

Embed:

Din cele șase revendicări înaintate de sindicate la cinci au fost găsite soluții. Despre acest lucru a anunțat, astăzi, premierul Pavel Filip în debutul ședinței Guvernului.

Premierul a menționat că a avut, ieri, o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, iar discuțiile au fost constructive. 

"Am avut o discuţie bună, practic din cele şase revendicări, pe cinci dintre ele am ajuns la un numitor comun. Există una mai complicată, de fapt e prima, ce ţine de ridicarea salariului la prima categorie de la o mie până la minimul de existenţă de 1.815 lei cât este acum. Noi suntem cei care atragem atenţia asupra sistemului de educaţie şi credem că prin dialog vom găsi soluţii", a declarat Pavel Filip.

Premierul a specificat, de asemenea, că din cele 6 revendicări înaintate de sindicate, la 5 practic au fost găsite soluții. Rămâne să fie identificată rezolvarea  și pentru cerința de majorare a salariului pentru categoria I de personal auxiliar până la nivelul minimului de existență pe țară. 

Totodată, prim-ministrul a dispus crearea unui grup de lucru, care de comun cu sindicatele și alte instituții, va găsi soluţii viabile, dar și va face propuneri de reformare a sistemului de salarizare pentru toți bugetarii.

Premierul a cerut viceprim-ministrului Gheorghe Brega, Ministerului Educației, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei să continue dialogul cu sindicatele în zilele următoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »