Premierul Pavel Filip: "Guvernul este de partea cetăţenilor"

Guvernul este de partea cetăţenilor. Iar prima responsabilitate a instituţiei este să transforme Moldova într-un stat funcțional cu o economie performantă și cu o calitate a vieții demnă de țările europene. Declaraţia aparţine premierului Pavel Filip şi a fost făcută în cadrul unui interviu pentru IPN.

Oficialul a declarat că înţelege de ce mai mulţi moldoveni au ales calea străinătăţii, însă dă asigurări că sunt depuse toate eforturile pentru ca Moldova să se transforme într-un stat funcţional, cu o economie performantă şi cu o viaţă demnă de ţările europene. 

"Oamenii își doresc ce și-au dorit dintotdeauna, în mod legitim: venituri mai mari, locuri de muncă, spitale mai bune, școli mai bine dotate și cu profesori suficienți și bine pregătiți – în general un stat care să le rezolve probleme, nu să le creeze altele noi. În ultimii ani, așa cum știm foarte bine, mulți moldoveni au luat calea străinătății, pentru că și-au pierdut speranța că fiecare are o șansă și că pot avea un trai decent alături de familie acasă în Moldova. Există încă o teamă mare de viitor, lipsesc încrederea în celălalt și optimismul. Ceea ce face astăzi diferența ține de felul în care oamenii se raportează la politicieni și la cei care ocupă poziții de responsabilitate publică. Sunt foarte critici și au așteptări tot mai mari din partea celor pe care îi aleg și îi învestesc cu autoritate publică. Este normal acest lucru.

Mesajul meu către cetățenii Republicii Moldova este că Guvernul e de partea lor. Înțelegem ce își doresc și este prima noastră responsabilitate să transformăm Moldova într-un stat funcțional cu o economie performantă și cu o calitate a vieții demnă de țările europene. Cerem în schimb o investiție minimă de încredere bazată pe performanțele recunoscute internațional ale ultimului an și jumătate de guvernare", a remarcat premierul Pavel Filip. 

CITEŞTE INTERVIUL INTEGRAL PE IPN

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu