Premierul Pavel Filip, către copiii FC Zimbru: "Sunteţi cei care vor duce faima ţării noastre în toată lumea" (FOTO/VIDEO)

Embed:

Premierul Pavel Filip şi Prinţul Principatului Monaco, Albert al II-lea, s-au întâlnit cu echipa de copii a Clubului de fotbal Zimbru.

Oficialii au vorbit copiilor despre beneficiile practicării sportului de echipă şi oportunităţile pe care le poate oferi fotbalul.

Pavel Filip a exprimat convingerea că prin exemplul lor, tinerii fotbalişti vor putea să atragă în acest sport mai mulţi copii, menţionând că fotbalul dezvoltă în oameni cele mai importante calităţi.

"Aici învăţaţi că de unul singur nu poţi face nimic şi trebuie să munceşti într-o echipă unită pentru a obţine rezultate. Tot aici învăţaţi că există nu doar victorii, ci şi înfrângeri pe care le depăşiţi şi care vă ajută să trageţi concluzii”, a menţionat Premierul.

Totodată Şeful Executivului s-a arătat încrezut că această generaţie de fotbalişti are toate şansele să promoveze Moldova pe scena fotbalului internaţional.

“O echipă de sport poate face mult pentru o ţară. Sunteţi cei care vor duce faima ţării noastre în toată lumea”, a declarat Prim-ministrul.

La rândul său, Prinţul Principatului Monaco, Albert al II-lea, a subliniat că tinerii echipei FC Zimbru sunt viitoarele stele ale fotbalului, încurajând copiii să depună efort pentru a obţine cât mai multe victorii.

"Vreau să vă aduc salutări din partea clubului de fotbal Monaco şi sper să revenim aici pentru un meci între echipele noastre”, a declarat Principele. În context, Prinţul de Monaco a primit o invitaţie oficială din partea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal pentru un meci amical.

Tinerii fotbalişti au oferit oficialilor cadouri cu simbolica Clubului Zimbru, iar la finele evenimentului Premierul Pavel Filip şi Prinţul Principatului Monaco, Albert al II-lea, au semnat pe mingile de fotbal care vor fi păstrate în Muzeul Clubului.

În Republica Moldova fotbalul este practicat de peste 20 mii de copii, anual fiind organizat turneul național ”Cupa Guvernului” pentru elevi cu vârsta de 13-14 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu