Premierul Pavel Filip anunţă convocarea Comisiei pentru Situaţii Excepţionale

Premierul Pavel Filip a solicitat convocarea Comisiei pentru situaţii excepţionale pentru a stabili care sunt evaluările exacte ale calamităţilor, pentru a decide în privinţa ajutorului acordat persoanelor păbugaşe în urma acestor fenomene meterologice. 

"Au fost afectate casele oamenilor și compromise, în unele cazuri, mai multe hectare de culturi agricole.
Să convocăm în timpul apropiat şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale. Până atunci trebuie să avem toate totalizările ca să ne asigurăm ca lucrările la casele afectate să fie efectuare calitativ şi cel mai important, ca ele să fie finalizate înainte de venirea sezonului rece. O evaluare a terenurilor agricole de la îngheţ până la ploile cu gheaţă pentru a oferi un ajutor pentru agricultorii, pentru ca să putem lua o decizie în privinţa ajutorului acordat. În multe cazuri, aceste terenuri reprezintă singura sursă de venit pentru aceşti oameni", a declarat premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că în urma ploilor torențiale din 18 iunie, mai multe localități din țară au fost afectate. Grindina a distrus acoperișuri din 16 sate ale raionului Ungheni.

Conform informațiilor, grindina a distrus acoperișurile a 1.092 de case din localitățile Blindești, Sculeni, Medeleni, Semeni, Bușila, Petrești, Cornești, Pîrlița, Bumbăta, Romanovca, Poiana, Mircești, Hîrcești, Todirești, Grăseni, Valea Mare , toate din raionului Ungheni.

Ploaia a făcut ravagii și în raionul Șoldănești, unde mai mulți copaci au fost doborîți pe traseul dintre localitatea Vadul lui Rașcov și orașul Șoldănești.

În urma condițiilor meteo nefavorabile, fără curent electric au rămas 52 localități din 7 raioane. Fără energie electrică au rămas mai mulți consumatori din raioanele Sîngerei, Rîșcani, Fălești, Florești, Drochia, Soroca și Edineț.

Pentru lichidarea consecințelor situațiilor de risc au acționat 438 de salvatori și pompieri cu 76 unități de tehnică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu