Premierul Pavel Filip a vizitat Centrul Mondial de Comemorare a Victimelor Holocaustului YAD VASHEM (FOTO)

În cadrul vizitei oficiale în Israel, Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat Centrul Mondial de Comemorare a Victimelor Holocaustului "Yad Vashem" din Ierusalim.

Șeful Executivului a vizitat Muzeul Victimelor Holocaustului din cadrul Centrului și a depus o coroană de flori în Sala Memoriei, în omagiul celor care au avut de suferit de pe urma acestei tragedii.

De asemenea, Pavel Filip a lăsat o inscripție în cartea muzeului. În mesajul semnat de Premier se aduce un omagiu victimelor Holocaustului, menționându-se că popoarele trebuie să conviețuiască în pace, pentru ca asemenea evenimente tragice să nu se mai repete.

"Memorialul ține în memoria noastră, a generațiilor de azi și de mâine, grelele încercări și ororile prin care a trecut poporul evreu. Îmi exprim încrederea că noi toți am învățat bine această lecție a istoriei", se mai spune în mesaj.

Centrul Mondial de Comemorare a Victimelor Holocaustului "Yad Vashem" a fost creat de către autoritățile israeliene în anul 1953 în scopul comemorării victimelor Holocaustului și documentării unuia dintre cele mai întunecate capitole din istoria omenirii.

La Muzeul "Yad Vashem" sunt expuse obiecte, relicve, o galerie de fotografii, rămase de la victimele Holocaustului. Tot aici, poate fi găsită cartoteca „Fiecare om are un nume", care conţine datele personale ale celor peste 6 milioane de evrei, victime ale Holocaustului, dintre care un milion şi jumătate sunt copii.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu