Premierul Pavel Filip a fost în vizită la grădiniţa din satul Pârliţa

Premierul Pavel Filip, aflat în vizită de lucru în Ungheni, a mers la grădiniţa de copii din satul Pârliţa. Acolo, şeful Cabinetului de miniştri a verificat cum merg lucrările de reparaţie a acoperişului clădirii, deteriorat în urma calamităţilor naturale din luna iunie. 

Grădiniţa din Pârliţa a fost supusă reparaţiei generale, datorită suportului Guvernului României de 940.000 de lei. Astfel, în instituţie au fost schimbate sobele vechi, fiind înlocuite cu două cazane performante, iar geamurile vechi au fost înlocuite cu geamuri termopan.

Premierul a discutat cu personalul instituţiei despre lacunele întâlnite în organizarea sistemului educaţional şi reforma învățământului preșcolar.

"Un stat poate fi prosper dacă pune accent pe trei obiective de bază: infrastructură, supremaţia legii şi, cel mai important, educaţia tinerei generaţii. Astăzi, nu pamântul sau uzinele sunt factori de producție, ci capacitățile oamenilor și educația acestora. Sistemul educațional reprezintă o prioritate pentru acest Guvern și vom depune toate eforturile pentru a-l moderniza şi eficientiza", a spus Pavel Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu