Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Secretarul General ONU, António Guterres

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General ONU, António Guterres, în marja lucrărilor celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la New York. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate de pe agenda internaţională şi au subliniat importanţa ONU în arhitectura de securitate globală.

În cadrul discuţiilor, Premierul a exprimat gratitudine pentru asistenţa acordată de către ONU ţării noastre şi l-a asigurat pe António Guterres de susținerea Republicii Moldova în vederea promovării păcii, securității și dezvoltării durabile, în beneficiul întregii lumi.

În aceeaşi ordine de idei, Prim-ministrul a solicitat în numele Guvernului Republicii Moldova sprijinul ONU pentru eforturile întreprinse în vederea retragerii trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Șeful Executivului  a specificat că această solicitare constituie o aplicare extrem de necesară a diplomaţiei preventive într-o regiune în care menţinerea păcii şi a securităţii regionale este ameninţată.

"Retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova va contribui la asigurarea unei atmosfere mai bune pentru soluţionarea conflictului transnistrean", a subliniat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a comunicat despre procesul amplu de reforme lansate de autorităţile din Republica Moldova şi a menţionat că au fost depuse eforturi consistente pentru a îmbunătăţi legislaţia şi reglementările naţionale în diverse domenii, având la bază bunele practici internaţionale. În acest sens, Pavel Filip a remarcat ca realizarea obiectivelor de dezvoltare durabila este parte integranta a acestor reforme.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu