Premierul Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko

Embed:

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, în seara zilei de vineri, o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko. În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte actuale de pe agenda bilaterală.

Oficialii au remarcat caracterul intens al dialogului politic dintre Republica Moldova și Ucraina şi au confirmat interesul ambelor țări pentru promovarea continuă a acestuia prin organizarea unor acțiuni comune în perioada apropiată.

O atenție aparte a fost acordată colaborării la frontiera de stat, în special controlului în comun în punctele de trecere a frontierei, fiind exprimată disponibilitatea pentru extinderea acestei practici.

De asemenea, Pavel Filip și Petro Poroșenko au discutat despre interacțiunea celor două țări în cadrul organizațiilor internaționale.

Președintele Ucrainei a mulțumit Republicii Moldova pentru co-autorarea și susținerea Rezoluției inițiate de Ucraina privind militarizarea Crimeii, care a fost adoptată de Adunarea Generala a ONU la 17 decembrie curent.

Pavel Filip şi Petro Poroşenko au făcut un schimb de opinii şi pe marginea evoluției situației din cele două state și din regiune.

O atenție aparte a fost acordată reglementării transnistrene, fiind remarcați pașii Guvernului Republicii Moldova în această direcție.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu