Premierul Norvegiei: Rusia a provocat o criză gravă a securităţii mondiale prin acţiunile sale din Ucraina

Embed:

Rusia a provocat o criză gravă a securităţii mondiale. De această părere este premierul norvegian Erna Solberg care a precizat că Norvegia condamnă politica agresivă a Moscovei faţă de Ucraina. Tot astăzi, UE a decis să adopte sancţiuni pentru mai mulţi separatişti proruşi din estul Ucrainei, unde situaţia este tot mai complicată.

Bombardamente şi focuri de armă au fost auzite astăzi la Doneţk. Şase soldaţi au murit în timpul atacurilor din partea rebelilor proruşi. Şi în Lugansk, trei militari şi-au pierdut viaţa.

Puţinii localnici care au mai rămas în regiune sunt îngroziţi:

"De o săptămână continuă focurile: mortiere, instalaţii Grad şi tot aşa. Trag anume în civili".

"Mi-au spart toate geamurile. Iar o femeie a murit, ieri am îngropat-o."

Între timp, Consiliul ucrainean de Securitate a reţinut 12 diversionişti care au provocat acum câteva săptămâni o explozie într-un local din Harkov.

Reuniţi la Bruxelles, miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au convenit să extindă lista persoanelor vizate de sancţiuni pentru acţiunile destabilizatoare din Ucraina. Printre acestea sunt autoproclamaţii lideri din Doneţk şi Lugansk, Alexandr Zaharcenko şi Igor Plotniţki. O decizie definitivă în acest sens va fi adoptată până la sfârşitul lunii. Aceştia nu vor putea călători în spaţiul european, iar toate activele bancare le vor fi îngheţate. Şi Norvegia condamnă acţiunile Rusiei.

"Anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia şi destabilizările care continuă în estul Ucrainei au provocat o criză severă a securităţii", a zis premierul Norvegiei Erna Solberg.

Peste 4.000 de oameni au murit în Ucraina de la începutul conflictului, declanşat în luna aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu